Nieuwpoort & Sailor's Beach

Nieuwpoort

Nieuwpoort heeft alles om het u naar de zin te maken. Zon, zee, een breed zandstrand en de jachthaven zijn uiteraard belangrijke factoren voor een geslaagde (zomer)vakantie, maar Nieuwpoort heeft veel meer te bieden. Er is een groot aanbod aan watersportmogelijkheden vanuit de Jachthaven.  Er zijn duinen en polders met wandel- en fietsroutes, een historische binnenstad, een leuke kinderboerderij, een variatie aan lekkere restaurants, uitnodigende winkels, verleidelijke streekproducten, folklore en cultuur, ’s avonds naar een film of optreden in het ontmoetingscentrum Ysara, … Kortom een “zee” van mogelijkheden voor jong en oud.

Tussen de jachthaven en de Noordzee bevindt zich over een afstand van ca. 2 kilometer de havengeul. Langsheen de havengeul werd een volledig nieuwe (autovrije) fiets- en wandelpromenade aangelegd, die een perfecte verbinding vormt tussen het historische centrum en de Kaai enerzijds, en de badplaats anderzijds. Daarmee heeft Nieuwpoort één van de mooiste stukjes wandel- en fietsroute langsheen de Kust.

Halfweg deze route is boven het water een uitkijktoren gebouwd, die u schitterende panorama’s biedt over de jachthaven, de monding van de Ijzer en het natuurreservaat. Daarmee heeft Nieuwpoort één van de mooiste stukjes wandel- en fietsroutes langsheen de kust.

In Nieuwpoort-Bad kan men deze havengeul oversteken, dankzij een veerdienst die hier dagelijks opereert. Op de rechteroever ligt het natuurgebied “De IJzermonding” met aansluitend de duinen en de voormalige marinebasis van Lombardsijde.

Sailor's Beach

SAILORS’ BEACH ligt in het midden van dit alles, op een steenworp van Storm’s Harbour, tussen Nieuwpoort Bad en Nieuwpoort Stad.  De ligging langs de Albert-I-laan, maakt dat het complex makkelijk en vlot bereikbaar is. Binnen 5 minuten bereikt u de E40.

Bovendien heeft SAILORS’ BEACH door haar centrale ligging ook een uniek zicht op de oude jachthaven en het nieuwe maritiem park, een groene long temidden van de kustdrukte.

Op wandelafstand van uw appartement vindt u 2 gekende grootwarenhuizen (Colruyt, Aldi) waar u terecht kan voor al uw dagelijkse of grotere aankopen.

Een bakker, slager,  zijn – naast het aanbod van Colruyt en Aldi – in Nieuwpoort Stad binnen handbereik. U vindt er tevens tal van gezellige restaurants, leuke terrasjes en gezellige winkels, …

Met de fiets of de auto staat u in geen tijd in Nieuwpoort-Bad of Stad. Of laat de auto aan de kant en wandel langs de immer gezellig-drukke havengeul richting strand. De yachten houden u gezelschap, en misschien kan u wel een zeehond spotten tussen de talrijke vogels die hun thuis hebben in het maritiem park.

Er is tevens een tramhalte vlakbij ( Nieuwpoort Cardijnlaan ) waardoor u met de  kusttram in 2 haltes in Nieuwpoort Bad staat.

Sailor's Beach - Nieuwpoort